Recreanten

Dinsdagmorgengroep en vrijdagmiddaggroep

Recreanten

Naast de leden die deelnemen aan  de NTTB en of TLE-competitie, zijn er ook velen, die recreatief spelen . Deze worden samen de recreanten genoemd.

De niet-competitie spelende recreanten spelen elke dinsdagmorgen en of vrijdagmiddag tegen elkaar. In principe is er afgesproken, dat men tenminste 55 jaar oud moet zijn. Maar dit is geen keiharde voorwaarde om mee te mogen doen. Op de dinsdag ochtend (start omstreeks half negen) wordt altijd “gedubbeld”. Dus twee tegen twee. De duo’s worden bepaald door de aankomstvolgorde. Dit duurt meestal tot een uur of half elf. Dan is het koffietijd. Na de koffiepauze bepaalt het lot, door middel van het trekken van een kaart, wie met wie tegen welk ander duo speelt. Op de dinsdagmorgen zijn er meestal rond de 6 tafels bezet. Ongeveer 35 tot 40 leden doen op deze basis mee.

Op de vrijdagmiddag zijn dat er minder; daar zijn nieuwe leden nog van harte welkom.

Recreanten kunnen ook op de dinsdag en donderdag avond vrij trainen. Er is dan gelegenheid om tegen andere leden te spelen.

Ook zin om mee te doen ? Kom gerust eens proefdraaien.

VDMO
MCB Nederland